Mituri despre implanturile dentare

Mituri despre implanturile dentare

De-a lungul timpului, in jurul ideii de implant dentar au fost conturate o multime de mituri. Cu ajutorul ceolr de la Cris-Smile (cabinet stomatologic sector 5), vom incerca sa demontam aceste mituri si sa indepartam orice urma de teama in ceea ce priveste implantul dentar.

Mituri despre implanturile dentare

Mitul 1: „Implanturile dentare sunt dureroase”

Adevarul este ca implanturile dentare nu sunt in mod necesar dureroase. Procedura de inserare a implantului este realizata sub anestezie locala, astfel incat vei simti doar o usoara presiune sau disconfort in timpul interventiei. Dupa operatie, medicul stomatolog iti va prescrie analgezice pentru a-ti asigura confortul si pentru a reduce orice disconfort ulterior.

Mitul 2: „Implanturile dentare sunt costisitoare”

Este adevarat ca implanturile dentare implica un cost initial mai ridicat decat alte optiuni de inlocuire a dintilor. Cu toate acestea, este important sa iei in considerare avantajele pe termen lung. Implanturile dentare sunt durabile si pot dura o viata intreaga cu o buna ingrijire orala. Pe termen lung, acestea pot fi mai economice decat inlocuirile temporare care necesita inlocuire periodica.

Mitul 3: „Implanturile dentare nu sunt pentru toata lumea”

Implanturile dentare sunt o optiune viabila pentru majoritatea pacientilor care sufera de pierderea unuia sau mai multor dinti. Indiferent daca ai o singura dinte lipsa sau daca ai nevoie de inlocuirea intregii arcade dentare, implanturile pot fi adaptate nevoilor tale specifice. Cu toate acestea, unele conditii medicale, cum ar fi anumite afectiuni ale sistemului imunitar sau oasele maxilare slabe, pot necesita evaluari suplimentare sau ajustari in planul de tratament.

Mitul 4: „Implanturile dentare necesita multa intretinere”

Implanturile dentare nu necesita o intretinere excesiva in comparatie cu dintii naturali. Acestea trebuie ingrijite in mod similar cu dintii tai naturali prin igiena orala zilnica si vizite regulate la medicul stomatolog pentru examene si curatari profesionale. Este important sa pastrezi o igiena orala adecvata pentru a preveni inflamatiile gingivale si alte afectiuni dentare.

Mitul 5: „Implanturile dentare nu arata la fel de bine ca dintii naturali”

Implanturile dentare sunt concepute sa se integreze perfect in structura ta dentara si sa ofere o functionalitate si o estetica cat mai apropiata de dintii naturali. Ele pot fi personalizate pentru a se potrivi formei, culorii si dimensiunii dintilor tai existenti, astfel incat sa se amestece armonios cu restul danturii. Odata instalate, implanturile dentare arata si se simt ca dintii tai naturali.

Implanturile dentare reprezinta o solutie eficienta si durabila pentru inlocuirea dintilor lipsa.

Daca ai nevoie de inlocuirea unui dinte sau a mai multora, discuta cu medicul stomatolog pentru a afla daca implanturile dentare sunt potrivite pentru tine, recomandandu-ti inclusiv solutii moderne, precum implanturile Fast and Fixed. Acesta iti poate oferi informatiile necesare si poate crea un plan de tratament personalizat in functie de nevoile tale.