Atunci cand esti implicat intr-un proces poate sa apara presiune foarte mare, stres si uneori confuzie. Asta pentru ca te implici emotional, dar si financiar, iar rezultatul este deosebit de important pentru tine. Tocmai de aceea, o decizie care va influenta intr-o mare masura procesul este decizia legata de alegerea avocatului. Un avocat nu are un singur rol, si anume cel de a te reprezenta in instanta, ci el este consultantul tau juridic si sprijin de nadejde pana la decizia definitiva a instantei.
Avocatul ales trebuie sa fie un specialist in domeniu
Un nume mare in avocatura nu este neaparat solutia optima pentru cazul tau. In functie de ramura de Drept vizata de speta ta, dar si de experienta avocatului pe probleme asemanatoare, trebuie sa selectezi acel profesionist alaturi de care ai sanse mai mari de castig. Daca doresti o persoana sa te reprezinte intr-un proces de divort, intr-un litigiu ce priveste o mostenire sau intr-o speta din Dreptul Penal, este imperios necesar sa optezi pentru un expert potrivit cazului tau. In articole juridice regasesti informatii valoroase pe care le poti utiliza pentru a lua decizia cea mai buna.
Un avocat de calibru te ghideaza la fiecare pas
Din momentul in care ii prezinti cazul, un profesionist va intelege ce trebuie facut si care sunt etapele pe care trebuie sa le parcurgeti impreuna. Rolul avocatului nu consta doar in reprezentarea in camera de judecata, ci acesta trebuie sa fie sfatuitorul tau permanent pe toata durata procesului, de la inceput si pana la pronuntarea deciziei definitive. Despre calitatile unui avocat bun si despre relatia client – avocat poti afla mai multe in articolele relevante pe care le gasesti pe adspedia.ro.
Odata ce ai construit o relatie bazata pe incredere reciproca poti sa ii inmanezi avocatului documente importante pentru tine si pentru cazul tau si, de asemenea, ii poti incredinta date si informatii confidentiale pe care nu le mai cunoaste altcineva. Asadar, avocatul preia rolul unui confident profesionist care utilizeaza informatiile furnizate in avantajul tau.
Avocatul trebuie sa ofere alternative
Un alt rol al avocatului este de analiza in mod critic fiecare informatie sau actiune, in asa fel incat sa iti poata prezenta alternative optime care sa conduca spre un rezultat avantajos. Profesionistul desavarsit va intelege in profunzime fiecare detaliu al procesului si te va ghida pe drumul cel mai bun posibil. Indiferent de speta, e important ca avocatul sa acorde atentie detaliilor ce la prima vedere pot sa para neinteresante, in asa fel incat, in momentul infatisarii finale sa poata folosi acele chestiuni de nuanta in avantajul tau.
Rol de stimulare si de motivare a clientului
De foarte multe ori un proces in justitie poate sa te oboseasca foarte tare si sa iti rapeasca energia, mai ales atunci cand esti angrenat si in alte activitati. Odata ce ai ales un avocat bun acesta trebuie sa preia asupra lui cea mai mare parte a efortului ce trebuie investit in castigarea procesului, insa trebuie sa te si stimuleze.
Vei realiza ca ai facut alegerea potrivita atunci cand avocatul iti aminteste constant ca are nevoie de informatii sau de anumite documente, atunci cand nu intarzie cu sarcinile promise si cand nu rateaza absolut niciun deadline sau data stabilita. E important sa aveti o relatie bazata pe incredere si pe seriozitate pentru a continua pe un drum atat de sinuos cum este cel al proceselor.
Alegerea finala in ceea ce priveste avocatul potrivit pentru speta ta iti apartine in totalitate. Totusi, inainte de a contacta primul nume care iti apare in cale tine cont de recomandari, de feedback-ul pe care il gasesti de cele mai multe ori la liber pe internet si, desigur, de bugetul pe care il ai la dispozitie.