5 motive să alegi un grătar de grădină din cărămidă

5 motive să alegi un grătar de grădină din cărămidă

Dacă te bucuri de beneficiile unei case cu grădină în fiecare zi, nu poți declara decorul complet fără a considera avantajele unui grătar de cărămidă. Este un accesoriu funcțional pe care îl poți utiliza aproape în toate sezoanele, mai ales pentru ocazii speciale. 

Ești încă indecis? Află din acest articol cinci motive principale pentru care un grătar de cărămidă nu ar trebui să lipsească din grădina ta! 

1. Este durabil în timp

Dacă iubești să faci investiții durabile în timp, grătarele de grădină din cărămidă sunt o alegere pe care nu o poți ignora. Atât timp cât sunt montate și întreținute corect vor fi funcționale pentru o perioadă îndelungată de timp. 

De regulă, se recomandă ca instalarea să se efectueze pe o suprafață plană și sigură, precum o placă de beton, reducând riscul de incendii accidentale. Periodic este necesar să cureți grătarul cu un detergent special pentru piatră și să îl supui unor tratamente specifice de impermeabilizare. Astfel, investiția ta va arăta ca nouă pentru mai mult timp.  

2. Este versatil

Grătarele de grădină din cărămidă au și avantajul de a fi versatile. Le poți comanda gata realizate, caz în care este necesar doar montajul sau le poți construi integral în spațiile exterioare ale casei tale. De asemenea, ai libertatea de a alege un stil potrivit pentru viziunea ta, cum ar fi cel tradițional, mediteranean sau rustic. 

Versatilitatea se aplică și în cazul funcționării pentru că ai posibilitatea de a utiliza atât lemnul, cât și cărbunele pentru gătirea alimentelor. Mai mult decât atât, poți decide să integrezi un cuptor în interiorul grătarului. Prin urmare, vei reuși să îți surprinzi papilele gustative cu preparate tradiționale și pâine proaspăt coaptă. 

3. Se încadrează perfect într-o bucătărie de vară completă

Dacă nu ești un fan al mirosurilor de mâncare în interiorul casei, atunci un grătar de grădină din cărămidă este excelent ca punct central al unei bucătarii de vară complete. Adaugă amenajării tale un set de luat masa, jardiniere tradiționale din piatră sau chiar o fântână arteziană și vei putea servi prânzul sau cina în condiții excelente. 

Formele și culorile de care te vei bucura depind de tipul de piatră naturală pe care decizi să îl selectezi pentru grătarul tău. Aceeași libertate de alegere se aplică atunci când stabilești dimensiunile perfecte pentru nevoile tale. Poți opta inclusiv pentru grătare cu rafturi suplimentare pentru depozitare sau masă cu chiuvetă. 

4. Costurile accesibile

Un grătar de grădină din cărămidă este o alegere potrivită și pentru cei care nu au un buget generos la dispoziție deoarece prețurile includ o plajă largă de valori. Ele fluctuează în funcție de dimensiunea grătarului, gradul de complexitate al modelului și tipul de placare aleasă. 

Desigur, modelele care includ și elemente necesare unei bucătării de exterior sau cele care impresionează prin placări cu piatră naturală exclusiviste vor avea prețuri finale mai mari. 

5. Încurajează interacțiunile sociale 

Adăugarea unui grătar din cărămidă grădinii tale va face aniversările și sărbătorile organizate în confortul casei tale mult mai plăcute. În plus, îți va permite să petreci mai multe zile însorite în aer liber. 

Nu trebuie uitat nici aspectul mâncărurilor delicioase pe care lei vei putea pregăti. De la gătirea cărnii preferate la frigărui colorate din legume de sezon. Totul depinde de imaginația ta și de rețetele preferate. 

 

Nu ezita să alegi un grătar din cărămidă pentru grădina ta și vei beneficia de o investiție durabilă, versatilă și gata să invite la socializare. Bucătăria ta de vară va arăta mai bine ca oricând!