Ce componente ale mașinii au nevoie de mai multă atenție din partea ta? Bateriile și curelele de transmisie, printre cele mai importante

Ce componente ale mașinii au nevoie de mai multă atenție din partea ta? Bateriile și curelele de transmisie, printre cele mai importante

 

Cu greu ne-am putea imagina lumea zilelor noastre dacă în ea nu ar exista mașinile, de care astăzi suntem mai dependenți ca oricând. Ori de cate ori trebuie să ajungem într-un mod eficient dintr-un punct într-altul, mașinile ne sunt mereu la dispoziție pentru a ne satisface această nevoie. Buna întreținere a unei mașini este un lucru ce trebuie privit ca un adevărat proces având în vedere că mașinile au nevoie de atenție constantă atunci când ne dorim ca totul să funcționeze în parametrii normali. Așa cum bine știm însă, mașinile sunt concepute dintr-o varietate largă de piese și accesorii auto, unele dintre acestea fiind supuse în mod constant uzurii, ceea ce presupune că au o durată de viață ceva mai limitată. Vestea bună însă este aceea ca durată de viață a acestora poate fi prelungită, dacă sunt întreținute în mod corespunzător.

Indiferent de sezonul curent, buna funcționare a unei mașini se află în strânsă legătura cu buna funcționare a componentelor acesteia. Din aceste motiv este imperios necesar ca propriile mașini să beneficieze în mod constant de atenție din partea șoferilor. În cele ce urmează, am pregătit pentru tine câteva exemple de componente auto asupra cărora să îți îndrepți atenția in mod regulat.

            Bateriile auto

Printre componentele auto mai vulnerabile se înscrie și clasica baterie auto, a cărei durată de viață este în general de aproximativ 4-5 ani în condiții de uzură normale. Aceasta însă poate scădea semnificativ dacă bateria este utilizată în mod necorespunzător sau este neprotejată de temperaturile improprii. Dacă bateria necesită înlocuire, îți recomandăm să apelezi cu încredere la serviciile de montaj baterii auto în Cluj sau în orice alt oraș în care locuiești, în special daca nu te pricepi foarte bine la acest lucru. În acest fel te vei alege cu o baterie nouă, livrată și montată în locul ales de tine.

            Plăcuțele/discurile de frână

O altă categorie de componente auto sunt plăcuțele și discurile de frână, care de asemenea sunt supuse în mod constant uzurii și care în mod deloc surprinzător, necesita și ele o atenție mai sporită. Acestea nu au legătură doar cu performanțele de condus, ci și cu siguranță, de aceea este absolut indispensabil ca periodic să te asiguri că plăcuțele de frână sau discurile mașinii nu prezintă urme vizibile de uzură. Dacă acestea apar, este recomandat să le înlocuiești cât mai curând posibil și să eviți să circuli cu mașina cu aceste componente uzate.

            Cureaua de transmisie

O altă componenta importantă, ce necesită o atenție mai deosebită este clasica curea de transmisie, care deși are o durată de viața destul de lungă (chiar și peste 100.000km), uneori pot apărea defecțiuni spontane la nivelul acesteia. Din fericire însă, defecțiunile apărute la nivelul curelei de transmisie vine cu semne specifice, producând zgomot sau având diferite semne vizibile pe suprafață. Este important că aceasta să fie înlocuită atunci când constați că aceasta este uzată, pentru că ultimul lucru pe care ți-l dorești este să pleca la drum lung, iar cureaua de transmisie să cedeze spontan.