Ce este MDF-ul?

Ce este MDF-ul?

Mobilierul din lemn masiv este considerat de obicei frumos, atemporal si de inalta calitate. Fie ca este vorba de stejar, pin sau artar, exista o multime de optiuni cand vine vorba de utilizarea lemnului pentru mobila. In comparatie, MDF (Medium Density Fibre-Board) este realizat din materiale reciclate  si fibre de lemn, amestecate cu adeziv pe baza de rasina si compactate foarte strans impreuna.

De obicei, MDF-ul este vazut ca o alternativa mai ieftina la lemnul masiv si este adesea perceput ca fiind de o calitate mai scazuta. Cu toate acestea, in ultimii ani au aparut tot mai multe fronturi MDF. Acest lucru se datoreaza in mare parte costurilor mai mici ale materialelor, dar si pentru ca este usor de depozitat compact.

MDF-ul are un cost mai mic

Ingredientul de baza al MDF este rumegusul si aschii mici din alte tipuri de lemn. Acestea sunt toate deseurile colectate din procesul de prelucrare, ceea ce face ca materialul sa coste mult mai putin decat placajul si lemnul masiv.

Placile MDF au o mare varietate de dimensiuni

Sunt disponibile in peste 100 de grosimi diferite, incepand de la 2 mm si mergand pana la 60 mm. Numarul larg de optiuni disponibile faciliteaza obtinerea grosimii perfecte in functie de aplicatie.

Suprafata neteda si usurinta de taiere

MDF este presat extrem de compact in timpul procesului de fabricatie cu placi mari de otel, ceea ce face ca foaia sa fie extrem de plana si neteda. Acest lucru face MDF ideal pentru vopsire, laminare sau furniruire. Odata ce foile sunt taiate la dimensiune, marginile raman netede, in timp ce pe lemnul masiv sau placaj marginile se pot aschia sau pot avea goluri din cauza nodurilor naturale si a bucatilor din lemn. La Nettfront se pot gasi unele dintre cele mai interesante uși MDF personalizate.

Materialul este consistent

MDF nu are o granulatie directionala precum placajul si lemnul masiv, ceea ce il face ideal daca taiati detalii complicate sau modelati MDF-ul in forma dorita. Alte materiale s-ar aschi sau taierea nu va fi la fel de neteda.

Mai putine probleme de deformare

Spre deosebire de lemnul masiv, MDF-ul va ramane puternic in zonele in care exista umiditate ridicata. Acest lucru se datoreaza faptului ca MDF este capabil sa se micsoreze si sa se extinda in mod constant, fara ca diferitele parti ale materialului sa actioneze una impotriva celeilalte.

Unul dintre cele mai mari motive pentru care lemnul masiv este o alegere atat de populara pentru multi oameni este faptul ca lemnul masiv arata frumos. Granulatia naturala dintr-o bucata de lemn poate arata eleganta, profunzime de culoare si unicitate completa pe care pur si simplu nu le poti obtine din lemnul prelucrat. Insa, cu ajutorul tehnicilor de infoliere, va fi mai usor acum sa aveti la dispozitie cele mai bune piese de mobilier astfel incat sa obtineti toate avantajele de la MDF si eleganta specifica lemnului. Panourile din MDF pot fi acum acoperite oricum si infoliate astfel incat sa rezulte panouri elegante si interesante.