Ce trebuie sa urmarim atunci cand decidem sa ne schimbam ferestrele?

Ce trebuie sa urmarim atunci cand decidem sa ne schimbam ferestrele?
  • Reputatia companiei de termopane, cat de noua este pe piata si ce spun clientii despre ea

Cu toate ca exista o multime de dealeri cu o reputatie deosebit de buna pe piata de termopane Bucuresti, proprietarii de apartamente inca mai aleg sa mearga pe mana unor companii la inceput de drum, care de multe ori ofera un pret foarte mic dar si o munca de mantuiala, cu produse si manopera de proasta calitate.  Bineinteles, toate companiile au fost candva la inceput de drum. Cu toate acestea, in contextul crizei economice multe ditre cele neserioase au disparut, ramanand pe piata o selectie buna dintre cele pe care clientii le-au investit cu incredere, iar proprietarii le-au condus cu succes. Daca faci o mica cercetare inainte sa cheltui o suma considerabila de bani pe instalarea de geamuri termopan, vei afla cu exactitate ce trecut, reputatie, si colaboratori are compania cu care vrei sa faci afaceri.

  • Cat va rezista un geam termopan inainte sa trebuiasca inlocuit din nou?

Nu toate termopanele sunt supuse aceluiasi proces de productie si acelorasi standarde de calitate. In cazul ferestrelor conteaza atat sticlaria, cat si tamplaria PVC. Ca sa nu mai spunem ca o manopera de proasta calitate isi poate spune si ea cuvantul. Investitia intr-un set de termopane ar trebui, in mod normal, sa se faca doar o data pe parcursul vietii unui om. Insa majoritatea ferestrelor sunt facute sa dureze doar 10-20 de ani. Unele dintre acestea, (de obicei cele care costa sub 5 milioane) va vor tine chiar mai putin: 3-5 ani, pana veti incepe sa aveti probleme cu ele.  Unii fabricanti sustin sus si tare ca termopanele lor rezista pana 50 de ani, insa nu sunt la fel de curajosi cand vine vorba sa spuna asta in scris.

  • Certificatul de garantie: citeste de doua ori conditiile

Unii manufacturieri isi sustin parerile conform carora termopanele lor te vor tine o viata, cu ajutorul unei garantii pe viata. Inainte sa te lasi impresionat de acest lucru ar trebui sa stii ca multe certificate de garantie au termeni si clauze care te pot induce in eroare. Asadar, citeste-le cu atentiei sau chiar consulta-te cu cineva care se pricepe ceva mai bine la termeni legali: s-au vazut multe inselatorii din simplul motiv ca oamenii nu s-au obosit sa citeasca de doua ori contractul de prestari servicii sau garantia.

  • Ai grija sa primesti tamplaria pe care o contractezi

Exista multe tipuri de tamplarie: din lemn, vinil, PVC, fibra de sticla, aluminium, etc. Fiecare dintre acestea are, bineinteles, avantaje si dezavantaje pe care le vei afla doar informandu-te din timp si consultand articole de pe internet. In Romania cea mai populara este tamplaria din PVC si asta dintr-un motiv intemeiat: tamplaria din PVC izoleaza bine, se curata usor, nu rugineste, nu se mucegaieste si mai presus de toate, este ieftina.

  • Alege sticla eficienta din punct de vedere termic

Nimeni nu mai vrea facturi la gaz care sa urce pana la cer din cauza faptului ca ferestrele nu asigura o izolare foarte buna. Iar de izolare nu este responsabila doar tamplaria, ci si sticla: la geamurile de calitatea, aceasta este dubla sau chiar tripla si intre panourile de sticla se introduce un gaz care sa izoleze si mai bine termic si fonic. Un factor U scazut, ne da o termorezistenta mare.

  • Sistem de securitate

Din pacate, uitam adesea cat de important este sistemul de securitate al geamurilor si usilor casei noastre intr-un oras ca Bucurestiul. Cu cat incuietoarele sunt mai performante, cu atat mai in sigurantavor fi bunurile tale, dar si tu si cei din familia ta.