Sarcina pentru femeile cu diabet

Sarcina pentru femeile cu diabet

Sarcina femeii care sufera de diabet este o sarcina care mai poarta si numele de “sarcina cu riscuri” sau sarcina diabetica si dupa cum spune numele este o sarcina mult mai grea decat cea normala. Din aceasta cauza ea trebuie tratata mult mai special si va trebui ca femeia sa faca mult mai multe eforturi si vizite la medic pentru a se asigura ca totul decurge perfect si bebelusul se va naste complet sanatos.

Daca ati fost diagnosticata cu diabet de tip 1 sau 2 trebuie sa faceti multe eforturi pentru a avea o sarcina perfecta. Pentru inceput trebuie sa mergeti la diabetologul dumneavoastra de cel putin doua ori pe luna, sau daca e necesar, de mai multe ori. Datorita bolii dumneavoastra, va trebui sa faceti, in plus fata de analizele obisnuite de sange, si o analiza de tip HbA1c o data pe luna. Fondurile de ochi sunt recomandate intre unu si trei pentru ca detectarea retinopatiei incipente sa fie mai usoara si cat mai rapida. Vizitele la medicul ginecolog sunt la fel de regulate ca si cele unor femei fara diabet, adica o vizita. Recomandat este sa mergeti la o materintate care dispune si de un neonatolog pentru ca totul sa decurga bine si sa nu trebuiasca sa va desparta de bebelusul dumneavoastra. Ecograful va deveni si el ca un prieten pentru dumneavoastra deoarecere trebuie facut trimestrial pentru a va monitoriza cresterea copilului, cresterea in greutate si multe altele, cu ajutorul ultrasunetelor.

Cand ajungeti la final, adica in ultimele saptamani, monitorizari trebuie sa fie regulante si urmaresc bataile inimii bebelusului. Monitorizari depind in special de dumneavoastra si poti de la o data pe zi pana la de doua ori pe luna.