Împodobirea și despodobirea unul brad artificial cu aspect natural

Împodobirea și despodobirea unul brad artificial cu aspect natural

De unde vine tradiția pomului de Crăciun si de ce se cumpara produse de tip brad artificial cu aspect natural? De 1.500 de ani, creștinii sărbătoresc nașterea lui Isus Hristos pe 25 decembrie, iar pentru a face acest lucru au apelat la diverse tradiții și obiceiuri care mai de care mai originale și mai fastuoase.

O singură tradiție pare a semăna de la o cultură la alta, de la un stat la altul, de la o comunitate la alta: împodobirea bradului, fie ca este unul real, fie ca imita bradul natural. Originea pomului de Crăciun se află cu mult timp în urmă, la celții care au asociat ziua renașterii Soarelui, 24 decembrie, cu molidul, simbol al nașterii.

Această tradiție păgână a fost repede reprodusă în lumea creștină: în secolul al XI-lea, credincioșii au reprezentat pomul Paradisului printr-un copac împodobit cu mere roșii, acesta dând naștere ulterior balurilor de Crăciun.

brazi artificial aspect natural

Pomul de Crăciun, așa cum îl știm astăzi, și-ar fi făcut prima apariție în Alsacia, în 1521, unde locuitorii autorizați să taie copacii încă verzi în timpul Sfântului Toma, pe 21 decembrie, i-au decorat cu trandafiri, mere, produse diverse de cofetărie și cupcakes.

În secolul al XVIII-lea, obiceiul bradului decorat s-a stabilit și în Germania, Franța și Austria înainte de a ajunge în Regatul Unit în 1841, unde prințul Albert, originar din Germania și soț al reginei Victoria, a introdus această tradiție de a avea un brad împodobit la castelul Windsor. Moda bradului împodobit va câștiga apoi și clasa superioară engleză și apoi clasele populare.

În tradițiile internaționale, pregătirile de Crăciun încep în perioade diferite. De exemplu, în Italia există obiceiul ca oamenii să se gândească încă din noiembrie la decorațiunile de sărbători, iar pe 8 decembrie, când are loc sărbătoarea Neprihănitei Zămisliri, se dă și startul împodobirii brazilor de Crăciun cu aspect natural.

Desigur, un lucru ar trebui să fie clar: atunci când vine vorba de împodobirea casei de Crăciun, pentru a încărca atmosfera într-un stil potrivit este nevoie de realizarea decorului pas cu pas, de preferat cu nu foarte mult timp înainte.

De exemplu, pentru cei care vor să se bucure de o casă decorată încă de la începutul lunii decembrie, în prima parte a lunii noiembrie se pot ocupa de realizarea decorațiunilor, apoi în a doua jumătate a lunii noiembrie pot trece la cumpărarea unor decorațiuni diverse, mai mici sau mai mari, de la stele la fulgi de zăpadă sau căsuțe de poveste.

În decembrie este vorba practic despre finisarea decorului. Este momentul în care poți pune coronița pe ușă și poți pune în grădină diverse decoruri viu colorate. Dacă nu ai grădină, pune-le pe balcon sau așază-le în fața ferestrei. Poți așeza reni și spiriduși peste tot pentru a da senzația de atelier al moșului în fiecare colțișor din jurul casei.

Cât despre despodobirea unui brad artificial cu aspect natural… care este perioada ideală? Și ce poți face cu bradul despodobit? Dacă este vorba despre un brad de Craciun artificial, totul devine simplu: îl împachetezi cu atenție și îl pui în condiții optime pentru păstrare cu scopul de a-l utiliza și în anii următori. În felul acesta, ai șansa de a proteja și natura pentru cel puțin câțiva ani și nu mai faci nici eforturi de a găsi bradul potrivit an de an.

În ceea ce privește brazii naturali, cea mai bună soluție pentru aceștia este să fie reciclați pentru a refolosiți în alte scopuri. De asemenea, este posibil să duci brazii despodobiți în centrele speciale de colectare a deșeurilor, pentru a le oferi o a doua șansă.

Brazii, avand aspect natural astfel colectați sunt reutilizați pentru îmbunătățirea mediului și a vieții de zi cu zi a oamenilor. În unele țări, ideile de reutilizare sunt unele inedite: brazii colectați au fost replantați pentru a face o barieră de-a lungul unei autostrăzi împotriva zgomotului sau au fost utilizați pentru a stabiliza dunele, luptând astfel împotriva eroziunii costiere.

Așadar, important este un singur lucru după despodobirea bradului de Crăciun: nu există un termen anume pentru a-l despodobi, dar există acțiunea necesară și benefică pe care trebuie să o facă oricine pentru a nu dăuna mediului.