Tipurile de parfumuri

Tipurile de parfumuri

Timp de secole, parfumul a fost o parte esentiala a culturii umane: oamenii si-au parfumat parul si corpul cu uleiuri, flori, extracte de plante medicinale si mirosuri de animale, din cele mai vechi timpuri. Purtarea parfumului este o senzatie placuta, este o expresie de excentricitate.

Parfumurile, coloniile si aromele sunt, de obicei combinatii complexe din materiale naturale, cum ar fi uleiurile esentiale din plante si sintetice care cresc puterea de durata si intensifica mirosul. Alcoolul este folosit ca o baza pentru parfum, si practic acest raport între alcool si parfum determina ceea ce se afla în preparatul final.

Apa de toaleta, apa de parfum si apa de colonie sunt versiunile cele mai renumite ale unui parfum si în acelasi timp sunt cel mai frecvente.

De la cea mai mare concentratie pâna la cea mai mica, diferitele forme de parfum sunt:

Parfumul pur, denumit si extract din extract, poate include 15-40% concentratie de parfum. Aceasta este cea mai pura forma a unui produs parfumat si este cel mai scump ca si dovada. Parfumul pur persista mai mult decat alte tipuri de parfum, de obicei în jurul valorii de sase ore.

Apa de parfum contine aproximativ 7-15% concentratie de parfum. Aceasta este forma cea mai populara si comuna a parfumului. Aceasta forma ofera un miros de lunga durata si, în general, nu costa la fel de mult ca extractul de parfum.

Apa de toaleta are în jur de 1-6% concentratie de parfum. Acest lucru face aceasta varianta sa fie mai usoara, mai light si nu persista asa mult ca variantele sale mai intense. Acesta a fost initial destinat sa fie o apa revigoranta pentru corp, pentru a ajuta oamenii sa se trezeasca în dimineata.

Apa de colonie este uneori folosita alternativ cu termenul de apa de toaleta. Cu toate acestea, preparatul a început ca fiind ceva mult mai usor, mai proaspat; un parfum proaspat, amestecat cu uleiuri de citrice si a fost facut popular de catre Napoleon. Unele parfumuri de astazi au o versiune a acestuia, numita Eau Fraiche.

În timp ce acestea sunt principalele clase de parfumuri, alte produse sunt frecvent aromate cu anumite concentratii de parfumuri. Lotiuni, creme, pudre, lotiuni dupa barbierit, sapunuri, cosmetice si alte produse pot contine variabile concentratii de parfum (desi de obicei mici).

Acum ar trebui sa stiti exact ce apa de corp ar trebui sa utilizati de fiecare data. Suntem siguri ca veti mirosi ca o adevarata floare toata ziua!

 

Parfumall.ro este un magazin online de parfumuri, iar scopul nostru este de a va oferi cea mai mare selectie de parfumuri, la cele mai mici preturi.. Toate produsele din acest magazin sunt 100% originale, branduri autentice.